Sider med ekstra påfyll

fredag 26. juni 2015

Blir huset ditt oversvømt?


Jeg skal innrømme at det var aldri meningen å publisere dette kartet. Meningen var å teste ut hvordan storymaps kunne brukes på arbeidsplassen jeg har i sommer, men en kommersiell ESRI-konto står ikke øverst på prioriteringslista til en bedrift i en bransje med nedgangstider.

Så jeg legger ut testen på bloggen min, som ikke er i nærheten av å være kommersiell. Hvem som helst kan lagge Storymaps med en ikke-kommersiell konto hos ESRI, og det er forbløffende enkelt sette sammen, så lenge du har interessant kartdata å vise.

Kartet ble laget litt i hui og hast, men viser hvordan en 500-årsflom ville rammet utvalgte områder på Romerike som Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har laget kart for. Det er da området rundt utløpet til Glomma i Øyeren, ved Fetsund og Lillestrøm. 

Klikker du på det to-tallet oppe til venstre, så kommer du til et utsnitt for området nedover Vorma mot Sundet i Eidsvoll.

I tillegg til krediteringen som er nevnt i det interaktive kartet, så er selve flomsonene hentet fra NVEs kartdatabase.

Og en siste ting. I dette tilfellet er det i høyeste grad overflødig med swipe-funksjonen, men som sagt, dette var først og fremst en test av forskjellige muligheter og funksjoner for arbeidsplassen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar