Sider med ekstra påfyll

lørdag 26. november 2016

Når legger snøen seg?

Klikk for å se større. Datakilde: Meteorologisk institutt
Vi nærmer oss advent og det har kanskje vært et par fnugg og glimtvis noe som har lagt seg på bakken og beholdt den hvite fargen en liten stund før alt blir grått og vått, men i det store og det hele har det ikke snødd nok og vært kaldt nok til at nedbøren skal legge seg på bakken som hvit snø som varer fram til både nyttårsaften og påsken ...

Så hvorfor ikke lage en grafikk over når snøen ikke bare kommer, men også legger seg?

Meteorologisk institutt har en utrolig god webportal, eKlima, for å hente ut all mulig statistikk om været som er blitt registrert og observert i Norge, blant annet snøakkumulasjonen ved Blindern målestasjon i Oslo, altså hvor mye snø som ligger på bakken fra dag til dag.

Dette er dessuten en av de gangene det er god grunn til å bruke grafer i tre dimensjoner, du vet, det som kan virke litt vel harry og overfancy med for mye informasjon. Da jeg tittet på tallene, så oppdaget jeg snart at det er vel så stor forandring ikke bare i når snøen kommer og legger seg på bakken i løpet av høsten, men også hvor mye snø det er snakk om opp gjennom årene.

Grafen lagde jeg i Excel, og så var det egentlig bare å kopiere grafen over til Adobe Illustrator for å gjøre ferdig jobben med litt forklarende tekst og piler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar