Sider med ekstra påfyll

onsdag 29. juli 2015

Sommerens aviskart

Skjermdump: rb.no
I sommerjobben som journalist i Romerikes Blad er det ikke alltid like mange anledninger til å lage kart eller grafikker, men jeg har tatt meg tid til å lage noen når jeg har følt et visst ansvar for at "i denne saken BØR du lage noe". Jeg lager støtt og stadig kart på jobben, men da er som regel ganske enkle referansekart.

En artikkel om en eventuell nasjonalpark i Østmarka var et slikt tilfelle, spesielt når saken handler om at det har kommet et nytt forslag til nasjonalpark som er mindre enn det opprinnelige som ble foreslått i 2012.

Skal du få se noe skikkelig på kartet/satellittbildet, må du selvfølgelig gå inn på saken her, og les gjerne teksten også!

Nå skal jeg innrømme at jeg ikke har jobbet mye direkte med GIS i dette tilfellet. Satelittbildet er hentet fra karttjenesten som Geodata har stilt i stand for Amedia-konsernet, som Romerikes Blad er en del av. Men det meste av grenser har faktisk tegnet for "hånd" i illustrator. Jeg tillater meg det i tilfeller som dette, hvor millimeterpresisjon ikke er nødvendig og det ikke skal kjøres noen analyser.